3x Wouter Verschuren met Concerto Amsterdam

Concerto d’Amsterdam viert 2020 met Kozelj

(door

Mezzosopraan Barbara Kozelj en barokorkest Concerto d’Amsterdam voeren op 11 en 12 januari driemaal een nieuwjaarsprogramma met muziek van onder anderen Händel en Vivaldi uit in Amsterdam, Baarn en Groningen.

Barbara Kozelj. (© Andreas Terlaak)

“Liefde en trouw, maar ook verdriet, woede en wanhoop zetten de toon voor dit programma”, stelt Concerto d’Amsterdam. Het barokensemble en hun gastsoliste Barbara Kozelj zullen hun emoties “de vrije loop laten”, belooft het orkest.

Kozelj is te horen in aria’s uit de opera’s Orlando en Ariodante van Händel en de aria’s ‘Sposa son disprezzata’ en ‘Anderò! Volerò! Griderò!’ van Vivaldi. Het orkest omlijst de aria’s met instrumentaal repertoire: het fagotconcert La Notte van Vivaldi en twee composities van Charles Avison, gebaseerd op de muziek van Domenico Scarlatti.

Concertmeester Stefano Rossi leidt het concert. Wouter Verschuren speelt de fagotsolo in Vivaldi’s concert en Hans Lub treedt op als verteller.

De concerten vinden plaats in de Noorderkerk in Amsterdam (11 januari, 14.00 uur), de Paaskerk in Baarn (11 januari, 20.15 uur) en de Lutherse Kerk in Groningen (12 januari, 15.00 uur).

Zie voor meer informatie de website van Concerto d’Amsterdam.

Reacties zijn gesloten.