6de PHENIX FAGOTTENDAG

zondag 18 november 2012

Lemmensinstituut     Herestraat  53      3000  Leuven

Vaak staat de amateurfagottist in zijn harmonieorkest er alleen voor, maar onontbeerlijk en met zijn oh zo mooie klankkleur een echte meerwaarde in het orkest ….

Toch zijn ze met velen, die fagottisten en om dit eens te kunnen ondervinden wordt onder impuls van het Phenix Fagottenkwartet olv Dirk Noyen de Zesde Fagottendag georganiseerd op zondag 18 november 2012 in het Lemmensinstituut, Herestraat 53 te 3000 Leuven.

De bedoeling is om een uniek muziekgebeuren te organiseren waar de fagottist – jong en oud, van beginnende fagottist van de muziekacademie tot een fagottist uit een muziekvereniging en van een amateur tot de professionele –  centraal staat.

Het is ook een unieke kans om met collega-studentenfagottisten in contact te komen en eens samen te spelen in een heus fagottenchoir. Want, zeg nu zelf, wat is er leuker dan in een (groot)  ensemble te spelen met allemaal dezelfde instrumenten en een concert te brengen waarin iedereen, van beginnende fagottist tot gevorderden en zelfs professionelen, tot zijn recht kan komen op één podium.

Iedereen kan in een fagottenchoir meespelen of een masterclass volgen, de fagottisten kunnen aan workshops deelnemen, met o.a. demonstraties van riet en van fagotonderhoud. De aanwezigheid van erkende fagothandelaars uit binnen- en buitenland maakt het voor de fagottisten mogelijk om al de verschillende fagotten en fagotbenodigdheden te proberen en te vergelijken. M.a.w.  de fagottist vindt hier alles zonder dat hij of zij daarvoor verschillende winkels moet aflopen. Zo zullen onder meer topfabrikanten als G. Püchner, S. Leitzinger, R. Walter, alsook fagotatelier M. Vonk,  Lemca, Papageno , Hara rieten e.a. aanwezig zijn.

Kortom, de ‘ Fagottendag ‘ is ‘ the place to be ‘ waar de fagottist op één plaats alles terugvindt dat te maken heeft met de fagot: waar de mogelijkheid geboden wordt om andere fagottisten te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, allerhande fagotten en benodigdheden vrijblijvend uit te proberen en eventueel aan te schaffen.

Voor de zesde editie van dit evenement willen wij naast alle studenten fagottisten van de muziekacademies (van de beginnende tot de gevorderde fagottist), de conservatoria en hogescholen ook de amateur- en semiprofessionele fagottist uit de harmonieën en andere ensembles bereiken en betrekken in dit unieke gebeuren.

Bent u geïnteresseerd, gelieve het deelnemingsformulier in te vullen en terug te sturen naar onderstaande coördinaten van Phenix Fagottenkwartet  P/A  Dirk Noyen .

U kunt steeds deze info doormailen naar andere fagottisten.

Programma  Fagottendag  zondag  18 november  2012  Lemmensinstituut    Herestraat 53   3000 Leuven

–       Aankomst tussen 09.00 en 09.30 uur, einde voorzien rond 18.00 uur

–       Fagottenchoir, ingedeeld volgens graad of mogelijkheden van de leerlingen en gecoacht door Koen Coppé en Wim Van Volsem

–       Masterclass met Dirk Noyen, docent van het Lemmensinstituut en Fagotsolo van de Nationale Muntschouwburg in Brussel

–       Gratis drankje tijdens de oefenpauze

–       Expositie van fagotten en toebehoren, met aanwezigheid van o.a. de heren en firma’s S. Leitzinger, B. Moosmann, G. Püchner, R. Walter, M. Vonk, Lemca, Papageno, Hara Rieten  e.a.

–       Workshops met o.a. rietendemonstraties door Danny D’Haene (HARA-rieten) , fagotonderhouddemonstraties e.a.

–       Tekenwedstrijd met enkele leuke prijzen voor de mooiste of origineelste tekeningen (volgens leeftijd en graad – volwassenen worden gerekend bij de hogere graad)

–       Cafetaria voortdurend geopend

–       16 u – 17.30 u  :  Gratis concert met Phenix fagottenkwartet +  fagottenchoir

–       17.30 u –        :  cafetaria

We maken er dan ook een prachtig muziekgebeuren en een gezellige dag van en hopen hiermede het imago van de fagot te promoten en de beoefenaars een goed groepsgevoel te bezorgen.

  1. Vanaf de middelbare graad is er de mogelijkheid actief deel te nemen aan een rietenopbindsessie. Graag indien mogelijk een opbindpen en –tang meebrengen om zelf te gebruiken tijdens de sessie. Ook eigen materiaal zoals hout en messingdraad,… is welkom.
  2. Fagotleraars, maar ook de amateurfagottist en de professional, zijn van harte uitgenodigd om mee te spelen tijdens het concert met het fagottenchoir. Deelname wordt zeer gewaardeerd.
  3. Gewenste kledij tijdens het concert is een donkere broek met een wit T-shirt of hemd.

Voor meer informatie en downloaden van  : deelnemingsformulier, partituren fagottenchoir en  reglement tekenwedstrijd   zie www.phenixfagottenkwartet.be of mailen naar dirk.noyen@skynet.be

 

Dirk Noyen Betekomsesteenweg 70     3130 Begijnendijk                        tel/fax  016/53 64 42

www.phenixfagottenkwartet.be               dirk.noyen@skynet.be            gsm 0476/39 12 03

 

Het Phenix Fagottenkwartet bestaat uit Dirk Noyen, fagotsolo van de Muntschouwburg en docent fagot aan het Lemmensinstituut te Leuven, met drie van zijn oud-leerlingen:  Wim Van Volsem, leraar fagot aan de muziekacademie te Brugge en Gentbrugge en freelance fagot- en contrafagottist;  Koen Coppé, leraar fagot aan de muziekacademie te Roeselare, Waregem en Tielt en fagotsolo bij het Symfonieorkest Vlaanderen te Brugge en Filip Neyens, fagottist en contrafagotsolo bij het Nationaal Orkest van België.

Reacties zijn gesloten.