Bram van Sambeek speelt op Zeister Muziekdagen

Zeister Muziekdagen 15 – 29 augustus 2015

Met o.a. Szymanowski Quartet, Bram van Sambeek, Van Baerle Trio, Lucas & Arthur Jussen en Remy van Kesteren

Naast topkwartetten uit Polen, Tsjechië en Korea komen er deze zomer veel beroemde ensembles en musici van eigen bodem naar de Zeister Muziekdagen. Zij spelen in augustus in de kerk van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. De festivalprogrammering biedt dit jaar ook veel ruimte aan een nieuwe generatie musici die op internationale podia successen boekt.

Hier vindt u de flyer.

Jong, uitdagend, afwisselend
Met het Novus String Quartet haalt artistiek leider Alexander Pavlovsky aanstormend talent uit Korea naar de Zeister Muziekdagen. Het Van Baerle Trio speelt onder meer een stuk van Componist des Vaderlands Willem Jeths. Lucas & Arthur Jussen verzorgen een avond pianomuziek, en harpist Remy van Kesteren krijgt carte blanche en presenteert een programma rondom de Catalaanse componist Federico Mompou. Het Poolse Szymanowski Quartet is een oude bekende in Zeist. Dit jaar verrast het met een gewaagde combinatie van Beethovens Septet en een compositie van (jazz)trompettist Wynton Marsalis. Het Tsjechische Bennewitz Quartet verzorgt het slotconcert.

Enkele ensembles werken samen met musici van naam als Alexander Pavlovsky (altviool), Bram van Sambeek (fagot), Eric Vloeimans (trompet), Michael Hesselink (klarinet), Ron Schaaper (hoorn), Ying Lai Green (contrabas) en eminence grise Valentin Erben, de cellist van het voormalige Alban Berg Quartet.

Muziek & Zo
In dit nieuwe onderdeel van de Zeister Muziekdagen legt schrijver Jan Brokken de Baltische ziel bloot in een concertlezing. Pianist Marcel Worms en violiste Ursula Schoch ondersteunen zijn verhalen met muziek van Arvo Pärt (Estland), Pēteris Vasks (Letland) en Jurgis Gaižauskas (Litouwen).

Gratis activiteiten
Naast de betaalde concerten zijn een aantal activiteiten kosteloos toegankelijk, zoals de masterclasses voor young professionals uit de hele wereld en een groot deel van hun tournee.

Ook gratis zijn het Openluchtconcert in het Slottuintheater van Zeist en het Familieconcert ‘Peter en de wolf’ door het Anemos Arts Ensemble en acteur Michiel Bijmans.

Meer informatie
Vanaf 16 mei kunt u kaarten bestellen via www.zeistermuziekdagen.nl. Daar vindt u ook het volledige programma.

Reacties zijn gesloten.