Concoursblog

Op 12 oktober 2013 organiseert het Fagotnetwerk het fagotconcours voor amateurs. Het verplichte concourswerk  “Aria” is hiervoor in opdracht door componist Ruud van Eeten gecomponeerd. Onder de titel “fagotuniversiteit de open deur” presenteert het FN vanaf mei een blog waarin veel aspecten rondom dit evenement worden belicht.

Hoe bereid je je voor op een concours, wat komt er allemaal bij kijken, hoe bereid je überhaupt een solorecital voor? Waar begin je bij het studeren van een nieuw stuk? Componist Ruud van Eeten komt aan het woord over zijn opdrachtwerk en oud-finalist en meermaals juryvoorzitter Bram de Jong schrijft in een aantal afleveringen over zijn ervaringen.

Wanneer je meedoet aan een concours kun je een hoop dingen leren, je studeert en speelt nieuwe muziek en je werkt aan je fagotspel, het optreden en nog meer. Bovendien is het een ervaring die wereldwijd niet heel veel mensen met je delen, je behoort als speler tot een selecte groep. Neem de uitdaging aan en laat horen aan publiek en jury wat jou boeit aan fagotspelen en hoe jij de muziek wilt laten klinken. De winnaar krijgt een prijs in de vorm van 3 lessen bij een Nederlandse of Vlaamse fagottist naar keuze. Het is een muziekfeest met de fagot als middelpunt, waar liefhebbers bij elkaar komen, de één speelt, de ander luistert.

Een blog biedt de lezer de gelegenheid om te reageren en zo een aanvulling te leveren op het onderwerp. We zijn zeer benieuwd naar uw reacties en we hopen hiermee een levendige discussie in gang te zetten op de pagina’s van het Fagotnetwerk. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd om te lezen èn te schrijven!

om te reageren klik je – als je bent ingelogd- op de tekst in het rood die bovenaan een item staat, dan verschijnt er een venster  waarin je tekst kunt invoeren, klik tenslotte op het blokje “reactie plaatsen”.

 

Reacties zijn gesloten.