‘Crowdfunding’ voor cd KCO-solist Gustavo Nuñez

 

 

 

 

 

 

Stichting Kamermuziek Leden Koninklijk Concertgebouw Orkest zoekt a.s. sponsoren voor een cd van solo-fagottist Gustavo Nuñez.

Een internationaal bekend orkest heeft internationaal bekende spelers in haar gelederen. Ongeveer tien jaar geleden is daarom dan ook een begin gemaakt met de serie ‘Soloists of the Royal Concertgebouw Orchestra’. Het doel van deze serie is om prominente solisten uit het orkest op een bijzondere manier te presenteren. Soloblazers en andere solisten uit het orkest geven het orkest immers haar specifieke kleur en identiteit. Dat zij tevens briljante kamermuziekspelers zijn wil deze serie onderstrepen.

De eerste drie CD’s in de serie zijn gemaakt door resp. Jörgen van Rijen, Emily Beynon en Jasper de Waal. Deze CD’s zijn zowel in binnen- als buitenland zeer goed ontvangen. Twee van deze CD’s hebben ook enige tijd in de Toptien Klassiek gestaan. De opnametechniek en de speciale vormgeving van de CD door Channel Classics is steeds van buitengewone kwaliteit en wordt hoog gewaardeerd.

Het volgende project dat we graag willen realiseren is een CD van solofagottist Gustavo Nuñez. Gustavo’s bijzondere plaats binnen het orkest en in de internationale muziekwereld wordt algemeen erkend.

Zijn keuze is gericht op:

Gubaidulina- Concert voor fagot, 4 celli en 3 contrabassen
Villa-Lobos- Ciranda das sete notas voor fagot en strijkers
Olthuis- Capricho voor fagot en strijkers
Pons- Concertino de verano voor fagot, strijkers en slagwerk

Strijkers uit het KCO o.l.v. Ed Spanjaard (Gubaidulina, Villa-Lobos en Lamarque-Pons) en o.l.v. Kees Olthuis (voor diens eigen werk) zullen begeleiden.

Voor wat betreft Gubaidulina’s concert is Gustavo is niet over één nacht ijs gegaan. Om het werk zoveel mogelijk recht te doen heeft hij het samen met de componiste gestudeerd.

Met het Zuid-Amerikaanse werk heeft Gustavo uiteraard een speciale band; het werk van Lamarque-Pons werd bovendien voor Gustavo’s vader geschreven.

Kees Olthuis’ ‘Capricho’ werd aan Gustavo opgedragen.

Kortom: repertoire dat een fantastisch portret oplevert van een charismatische en prominente speler uit het KCO.

Voor het maken van een dergelijke bijzondere CD is sponsoring noodzakelijk. Ook de eerste CD’s in deze serie konden uitsluitend gerealiseerd met financiële steun van buiten het KCO. Omdat we -ondanks diverse genereuze sponsoren- nog ca.€ 5800,- missen om het project definitief te kunnen realiseren, hebben we het volgende plan opgevat.  Wij zoeken nog honderd mini-sponsoren van € 55,-.

Voor dit bedrag krijgt iedere sponsor de nieuwe CD met als blijk van dank de handtekening van de solist Gustavo Nuñez en van de componist Kees Olthuis.

Uw bijdrage voor één of meer CD’s, liefst vóór 8 december 2012, is dan ook zeer welkom op bankrek. nr. 1441.64.183 t.n.v. Stichting Kamermuziek Leden Koninklijk Concertgebouw Orkest te Amsterdam.

Als u uw adres via onderstaand bericht wilt retourneren aan: riendereede@chello.nl dan krijgt u de CD/CD’s direct na het uitbrengen ervan (begin 2013) thuisgestuurd.

===========================================================

Ja, ik steun graag dit mooie intiatief voor Gustavo Nuñez’ CD en zie de CD/CD’s graag tegemoet op het volgende adres:

Naam:

Adres:

===========================================================

Bij voorbaat hartelijk dank als u dit project wilt helpen realiseren!!
Namens de Stichting Kamermuziek Leden Koninklijk Concertgebouw Orkest,
Rien de Reede,
Emeritus fluitist Kon. Concertgebouworkest
Coördinator CD-serie ‘Soloists of the Royal Concertgebouw Orchestra’.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.