Dubbel fagotconcert Vanessa Lann

Het Fagotnetwerk heeft een compositieopdracht gegeven aan Vanessa Lann. Zij maakt een concert voor twee solofagotten en een orkest. Het concert zal ook speelbaar zijn voor amateurs. Het Fonds Podiumkunsten maakte deze opdracht financieel mogelijk. Het werk wordt voor twee typen orkesten geschreven. Een versie voor een orkest in Beethoven-samenstelling en een versie voor groot orkest (o.a. drievoudig hout, volledig koper, etc.). Het werk wordt uitgegeven door Donemus, tegen een gereduceerd tarief. Inmiddels is het concert ‘in wording’ en zijn enkele belangrijke data bekend.

De premiere (in Beethoven-versie) vindt plaats op zondag 19 novemer 2017 in Wassenaar, gespeeld door het Van Wassenaer Orkest. De partituur en partijen van de Beethoven-versie zijn vanaf 1 mei 2017 in gedrukte vorm beschikbaar bij Donemus. Het werk kan  na de première op 19  november 2017 worden uitgevoerd.

De partituur en partijen van de versie voor groot orkest zijn uiterlijk op 31 januari 2018 in gedrukte vorm beschikbaar. Medio 2017 zullen in overleg met de componiste de mogelijkheden voor een versie voor harmonieorkest verkend worden.

Wil jij dit concert graag gaan spelen, laat het ons dan weten!

Reacties zijn gesloten.