Dubbelrietdag in Almelo met Marieke Stordiau

Op zaterdag 11 februari 2017 vindt er in de Kaliber Kunstenschool –  locatie Hof 88 in Almelo — een hobo- en fagotdag plaats. PAULINE OOSTENRIJK (internationaal bekend hoboïste en solohoboïste van het Residentie Orkest) en MARIEKE STORDIAU (fagottiste in het Nederlands Blazers Ensemble, het Hexagon Ensemble, e.v.a.) zullen er die dag zullen zijn om masterclasses te verzorgen. Een unieke kans dus, om eens een les bij een van deze fantastische musici te volgen!

Tijdens de dubbelrietdag zullen er verder allerlei workshops plaatsvinden en vooral ook veel samengespeeld worden. We zullen met alle deelnemers samen Händels “Music for the Royal Fireworks” instuderen en aan het eind van de middag uitvoeren in een kerk vlakbij de locatie van de dubbelrietdag. Verder is er een workshop jazz door jazzhoboïste Maripepa Contreras Gámez, een workshop barok door barokhoboïste Machteld  van Duyn, een workshop ademtechniek, een workshop ergonomie, workshops rieten maken, workshops onderhoud aan je fagot of hobo, gelegenheid om in kleine ensembles onder leiding van een professional samen te spelen en nog veel meer.

De dag wordt ’s avonds afgesloten met een concert door het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble. Dit 20-koppige ensemble o.l.v. Pim Cuijpers speelt een programma met o.a. “Hill Song nr. 1” van de componist Percy Grainger in de originele bezetting van piccolohobo, 6 hobo’s, 6 althobo’s, 6 fagotten en contrafagot en een speciaal voor deze groep gemaakte bewerking van de “Notenkraker” van Tsjaikovsky. Dat mag je niet missen!

Plaats:                  Kaliber Kunstenschool, Hof 88, Elisabethhof 2, 7607 ZD Almelo

Datum:                Zaterdag 11 februari 2017

Tijd:                       10:00 – 18:00, met om 20.00 uur het concert van het NNDE

Kosten:                   € 25, –    voor de hele dag, inclusief concert NNDE

€ 10, –    extra voor meedoen aan een masterclass

€ 12,50 extra voor het avondeten (lunch zelf meenemen)

€ 5, –      korting voor leerlingen van Kaliber Kunstenschool

 

Ga naar www.kaliberkunstenschool.nl om je aan te melden.

Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met ene e-mail aan: DR-dag@rogerproducties.nl.

We zien je graag op 11 februari in Almelo!

Reacties zijn gesloten.