Een uniek muziekproject in Amsterdam! Met ruimte voor fagotistten


Muziekvereniging TAVENU/KAPH gaat het mooie stuk Musica Helvetica van Jan de Haan spelen op haar voorjaarsconcert zaterdag 15 juni. Voor de uitvoering van dit werk is de vereniging op zoek naar muzikanten.

In het Zwitserse Wallberg wordt ieder jaar een concours voor harmonieorkesten en brassbands georganiseerd. Naast een hymne en een solowerk dienen alle orkesten een verplicht werk uit te voeren. Voor het concours van 2012 werd een opdracht verstrekt aan Jan de Haan.

De Haans compositie kreeg Musica Helvetica als titel mee. Het gaat om een driedelig concertwerk waarvan de laatste twee delen onafgebroken in elkaar overgaan. Het eerste deel, Musica Prima, is een virtuoze en flitsende opening met hier en daar jazzy invloeden. In contrast daarmee staat het expressieve volgende deel, Musica Sacra, waarin het gedragen hoofdthema prachtig wordt uitgewerkt – de instrumentatie is hier buitengewoon kleurrijk. Het afsluitende deel, Musica Alpina, is geïnspireerd op het afwisselende landschap van Zwitserland. Het is grillig van structuur en vormt een waardige afsluiting van dit fraaie drieluik.

Wie doet er mee?

TAVENU/KAPH (harmonie-orkest) is op zoek maar muzikanten die dit mooie werk willen instuderen en uitvoeren op het concert. Spelers van fluit, piccolo, klarinet, basklarinet, hobo, fagot, saxofoon (alt of tenor), hoorn, trompet, trombone, bastuba of slagwerk worden opgeroepen mee te doen. Naast Musica Helvetica staan er nog andere werken op het programma zoals: Les Miserables,  Postcard from Singapore, Mediterranean Suite en nog andere werken met een licht karakter.

Niveau-indicatie: B-niveau. Bij twijfel gewoon even contact opnemen met de vereniging en/of dirigent. De repetities starten op maandag 6 mei en vervolgens iedere maandagavond in de eigen verenigingsruimte te Amsterdam. Het concert is op zaterdagavond 15 juni, de generale repetitie op 13 juni. In totaal kan er 1 repetitie gemist worden. Muzikanten die mee willen doen met dit unieke project zijn van harte welkom! Voor meer informatie: www.tavenukaph.nl

Reacties zijn gesloten.