Fagot 500

Enige jaren geleden is er een document gevonden uit 1516, waarin voor het eerst melding gemaakt werd van de fagot. Volgend kalenderjaar, 2016, zal daarom in het teken staan van ‘500 jaar fagot’. Eind juni/begin juli 2016 zal er in Amsterdam een groot festival plaatsvinden, georganiseerd door de Stichting ‘Fagot 500’ en ondersteund door het Holland Festival.

Het zal het hele kalender jaar het ‘Jaar van de Fagot’ zijn. Gedurende het hele jaar zullen in dat kader activiteiten georganiseerd worden en  houden verschillende professionele orkesten bij hun programmering in 2016 er rekening mee. Zo zal Gustavo Nunez, 1e solofagottist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO), soleren met het KCO en Bram van Sambeek zal solo spelen bij de Philharmonie Zuid-Nederland.

Als FagotNetwerk zijn wij tijdens Fagot 500 vooral gericht op amateurs. Wij willen zoveel mogelijk orkesten en fagottisten informeren over het ‘Jaar van de Fagot’. Daarom zoeken we amateurorkesten of zij in hun concertprogrammering voor 2016 aandacht schenken aan de fagot, bijvoorbeeld door symfonische werken te programmeren met een opvallende fagotpartij of door het programmeren van een soloconcert voor fagot.

Laat het ons vooral weten. We zullen deze concerten onder de aandacht van de leden van het FagotNetwerk brengen.

Mocht je hier vragen over hebben, neem dan vooral contact op door een mailtje te sturen naar: post@fagotnetwerk.org.

Fagot500

Reacties zijn gesloten.