Jos Lammerse – recital zaterdag 30 oktober

Szelenyi – Svit ket fagottra

Saint Saëns – Sonate op.168

Jos Lammerse masterclassVrijdag 29 oktober

Bij de masterclasses van Jos is orkestrepertoire een/of barokrepertoire ook van harte welkom.

Jos Lammerse biografie

Jos Lammerse kreeg zijn eerste fagotlessen toen hij 10 jaar oud was van Ottomar Schulze aan de muziekschool in Hengelo. Een jaar later won hij zijn eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt (B).
Hij studeerde bij Joep Terweij aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ook volgde hij privé lessen bij Brian Pollard. Hij won een tweede prijs op het Tromp concours in Eindhoven. Jos maakte maakte 10 jaar lang deel uit van het Van Gendt blaaskwintet. Nog tijdens zijn studie werd hij solofagottist bij het Brabants Orkest en een jaar later van het Radio Kamerorkest. Op zijn 25ste werd hij solofagottist van het Radio Filharmonisch Orkest.
Hij maakte ook deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam olv Jan Willem de Vriend. Daarnaast is hij lid het Radio Blazersensemble, en speelde hij barokfagot in het Catharijne Consort.

Jos wordt ook wel gevraagd als gastspeler in gerenommeerde orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, London Philharmonic Orchestra en Royal Philharmonic Orchestra en werkte met dirigenten als Mariss Jansons, Valery Gergiev, Yannick Nézet-Séguin en Bernard Haitink.
Als solist trad hij, zowel op moderne fagot als op barokfagot op in onder meer Buenos Aires, New York, Rio de Janeiro, Sao Paulo en Mexico-City.

Bij de masterclasses van Jos is orkestrepertoire een/of barokrepertoire ook van harte welkom.

jos lammerse

Reacties zijn gesloten.