Zondag 31 oktober ochtendconcert

Phenix Fagottenkwartet – Programma 

Zoals u kunt zien op de playlist van beide cd’s ligt het accent toch duidelijk op populaire en jazzmuziek en minder op het klassieke. Als fagottenkwartet hebben we vooropgesteld om de fagot in een ander daglicht te stellen door het instrument anders te benaderen en naar buiten te brengen op concerten die enigszins verschillen  van de ‘klassieke wereld’ waar dit instrument zijn oorsprong vindt.

Zowel op de eerste als op de tweede cd brengen we een mengeling van originele muziek en arrangementen en dit van het klassieke genre tot jazz en populaire muziek. Met onze contrafagottist , Wim Van Volsem, hebben we iemand in huis die verschillende composities heeft gearrangeerd voor ons fagottenkwartet. Naast deze bewerkingen heeft Wim ook een ‘ Fagottisten-Potpourri’  met gekende klassieke thema’s  (eerste cd) en een ‘James Bond Medley’  (tweede cd) samengesteld.

Naast de Fagottisten-Potpourri brengen we o.a. enkele werken van Astor Piazzolla, enkele Vlaamse volksliederen en een James Bond Medley.                  

www.phenixfagottenkwartet.be  

Ter info :

De eerste CD kreeg een uitstekende kritiek in het gerenommeerde tijdschrift van ‘ The International Double Reed Society’ en werd bovendien ‘ CD van de week’ bij de klassieke radiozender Klara.

phenixphenix2

Reacties zijn gesloten.