huisstijl bff

Ben je onder de 18 en speel je fagot? Superleuk als je ook naar het festival komt!
Want natuurlijk is er ook voor jou van alles te beleven: je kunt immers gewoon mee doen aan alle workshops, ensembles, masterclasses en het concours.
Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober zijn er bovendien workshops speciaal voor iedereen onder de 18 jaar, namelijk:

Zaterdag 30 oktober – Met je fagot in het hier en nu! door Annet Karsten
10.00-11.45 uur – voor middelbare scholieren
13.45-15.30 uur – voor basisschoolleerlingen

Jeugdworkshop – MET JE FAGOT IN HET HIER EN NU!

Houd jij van muziek maken met je fagot? In je eentje of samen met anderen? En stel nou dat wat je gaat spelen niet van tevoren op papier staat? Kan dat dan? Jazeker!

In deze workshop gaan we op ontdekkingsreis met jouw favoriete instrument: de fagot. Met al zijn mooie klanken en mogelijkheden. Om die reis te kunnen maken, hebben we niet veel nodig: alleen jouw inbreng, je fagot en een beetje lef. Want wat we gaan spelen is nog niet bedacht, we laten het gewoon ter plekke ontstaan. Vanuit allerlei spel-elementen gaan we eerst kennismaken met elkaar. En daarna gaan we een muzikaal verhaal, een compositie maken. Dat kan al beginnen met één klank, van één persoon of van iedereen tegelijk. Of we spelen na elkaar. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Je speelniveau is in deze workshop onbelangrijk: het maakt niet uit of je nog niet zo lang speelt of dat je al een virtuoze etude kan spelen, ieders inbreng is even waardevol. Aan het einde van de workshop maken we een opname van ons muzikale verhaal, van onze eigen muzikale creatie. Ben je ook benieuwd hoe dat gaat klinken samen met de andere fagottisten? Je bent van harte welkom…

Zondag 31 oktober‘Doe je mee met een potje fagot?’ door Hannah de Vos-Beckers
10.30-12.15 uur – voor basisschooljeugd en middelbare scholieren
14.00-16.00 uur – voor basisschooljeugd en middelbare scholieren

Jeugdworkshop – Doe je mee met een potje fagot?
Tijdens deze workshop gaan we natuurlijk op de fagot spelen, maar ook spelen we mét en rond de fagot: spelen met klanken, melodie en performance. Wat kan je allemaal met ons mooie instrument? We recyclen oude muziek door het steeds weer opnieuw te spelen, of er iets nieuws van te maken. Speel je net fagot, of al heel lang? Iedereen is welkom! Het gaat erom je eigen klank te maken en ervan te genieten; dan is succes verzekerd. Samen spelen we een gezellig potje fagot; ieder op zijn eigen wijze…

Voor deze workshops kun je je gewoon middels het algemene inschrijfformulier voor het festival aanmelden.

Vragen? Neem dan contact op met Mette Laugs: evenementen@fagotnetwerk.org.

Tot ziens in Maastricht!

Reacties zijn gesloten.