Alban Wesly – masterclasses – zaterdag 30 oktober

Alban Wesly 

Alban Wesly is fagottist, en daarnaast componist en arrangeur. Wesly studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag (UM en Aantekening Kamermuziek), waar hij bij zijn afsluitend examen de Kolfschotenprijs 1996 ontving. Muzikaal vormende gebeurtenissen waren verder intensieve samenwerkingen met diverse componisten, onder wie Karlheinz Stockhausen, Liza Lim, Mauricio  Kagel, Julia Wolfe, David Lang, Carola Bauckholt en Heinz Holliger.

In de afgelopen dertig jaar gaf hij ruim 2.500 concerten in meer dan 40 landen: kamermuziek, symfonisch en solistisch. Alban is mede-oprichter (in 1985) van het rietkwintet Calefax en was 22 jaar verbonden aan Ensemble Musikfabrik in Keulen. Sinds de oprichting in 2008 tot 2014 was hij de fagottist van de David Kweksilber Big Band. Met voornamelijk deze drie groepen bracht hij zo’n 400 composities in première.

Sinds september 2018 is Alban verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als hoofdvakdocent fagot en als coach kamermuziek. Als gastdocent is hij onder meer actief op the Royal College of Music in Londen en Manchester.
Daarnaast gaf hij talrijke masterclasses in vele landen in Europa, en ook in Japan, China en de VS.

alban wesley foto rob marinissen

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.