Masterclasses Zaterdag 30 oktober

Helma van den Brink

Helma van den Brink (1981) begon met viool- en pianolessen en stapte na een aantal jaar over op de cello. Uiteindelijk koos ze voor de fagot, en al na twee jaar les bij Mieke van Dael werd ze toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om te studeren bij Johan Steinmann en Gustavo Núñez. In juni 2005 behaalde ze haar solistendiploma.

Ze speelde in jeugdorkesten als het European Union Youth Orchestra en het Nationaal Jeugdorkest en remplaceerde bij verschillende orkesten in Nederland en buitenland.
Sinds december 2005 is Helma van den Brink tweede fagottist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens een sabbatical in 2018 heeft ze een paar maanden ingevallen als 1e fagottiste bij the City of Birmingham Orchestra.

Buiten het orkest treedt ze op als solist en in diverse kamermuziekbezettingen. Daarnaast coacht ze regelmatig musici uit verschillende instrumentengroepen.

Als docente fagot heeft ze lessen orkestpartijstudie verzorgd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en is ze sinds 2020 verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als hoofdvakdocent fagot.

helma van den brink

Reacties zijn gesloten.