Masterclasses zaterdag 30 oktober

Pieter Nuytten

Pieter Nuytten (°1980) kreeg zijn eerste fagotlesssen van Koen Coppé en studeerde fagot aan de conservatoria van Antwerpen, Keulen en Basel bij Francis Pollet, Danny d’Haene (contrafagot), Georg Klütsch en Sergio Azzolini.

Hij speelde als student bij het European Union Youth Orchestra, het Pacific Music Festival Orchestra (Japan) en het Gustav Mahler Jugendorchester.

Na een trial als Associated Principal Bassoon bij het Royal Scottish National Orchestra te Glasgow werd Pieter in 2004 solofagottist bij het orkest van de Opera van Rouen (Fr.) en hij is dat sinds 2007 bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tijdens het seizoen 2014-2015 was hij daarnaast ook Solofagottist bij het Rundfunksinfonieorchester Berlin.

Hij houdt van de interactie en intimiteit van kamermuziek en had de gelegenheid te spelen met vooraanstaande kamermuziekmusici en op diverse festivals in heel Europa. Hij is een vaste gast bij het kamermuziekensemble Oxalys en stichtend lid bij het ensemble Focus, de Bewoners en de Kölner Kammersolisten.

Pieter maakte in 2001 zijn debuut als solist in de Sinfonia Concertante van Mozart. Sindsdien  speelde hij concerti en concertantes van Bach, Vivaldi, Haydn, Mozart, Weber en Peter Maxwell Davies. In seizoen 21-22 zijn er soloconcerten voorzien met het Antwerp Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch.

Pieter is hoofdvakdocent fagot aan de Conservatoria van Rotterdam en Gent.

 

Reacties zijn gesloten.