Wouter Verschuren – masterclasses – vrijdag 29 oktober 

Wouter Verschuren is regelmatig als fagottist te horen in Europa, de VS en in Azië. Hij is thuis in repertoire dat rijkt van vroege Renaissance tot aan de Romantiek. Hij is eerste fagottist van The Amsterdam Baroque Orchestra, en speelt regelmatig met andere vooraanstaande orkesten, zoals De Nederlandse Bachvereniging The Orchestra of the Age of Enlightenement, and The Orchestra of the 18th Century.

Hij heeft historische fagot en blokfluit gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en hij speelt in tal van internationale kamermuziek ensembles zoals Caecilia-Concert, Concerto Palatino, Ensemble Christofori, Musica Temprana, Oltremontano, L’Arpeggiata en vele andere.

Wouter geeft regelmatig recitals met zijn echtgenote, klavecinist en fortepianist Kathryn Cok in Europa en in de VS. Hun opname van vergeten sonates van Nikolaus von Krufft in 2009 was een wereldpremiere en is uitgebracht door Challenge Records. In 2017 bracht Wouter met zijn ensemble Concerto Delaborde de CD The Elegant Bassoon bij het Nederlandse label Globe uit. Verder kan Wouter worden gehoord op talloze albums bij labels als Sony, Alpha, Erato en Antoine Marchand. Wouter heeft deelgenomen aan de opname van de complete Bach en Buxtehude kantates met The Amsterdamse Baroque Orchestra o.l.v.Ton Koopman.

Naast zijn positie aan het Royal College of Music, London en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag geeft Wouter regelmatig masterclasses in Europa, de VS en het Midden-Oosten en op festivals als het Amherst Early Music Festival (USA), de San Francisco Early Music Society (USA) en Tage der alte Musik in Hof (Duitsland).

Wouter is ook actief als onderzoeker, met als hoofddoel het vergeten repertoire voor dulciaan (voorloper van de fagot) en (historische) fagot te herontdekken. Hij is momenteel bezig aan een promotietraject aan The Royal College of Music met als onderwerp “Giants of the Dulcian Family.”

Reacties zijn gesloten.