Workshop nieuwe speeltechnieken – Alban Wesly

Vrijdag – 10.00-10.45 uur – t/m niveau B
Vrijdag – 11.00-11.45 uur – vanaf niveau C

Kleurtrillers, kwarttonen, mini-trompet, ‘slap tongue’… nieuwsgierig naar welke klanken je nog méér uit de fagot kan halen? Behoefte aan een helpende hand in het woud van mogelijkheden bij de multiphonics? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Alban Wesly, fagottist van rietkwintet Calefax en docent aan het conservatorium van Den Haag, gaat met jullie op verkenning uit. Een hand-out met duidelijke afbeeldingen van de gebruikte grepen helpt je om later, in je eigen tijd, de verschillende technieken verder te verfijnen.

Deze workshop wordt twee keer gegeven. Eén keer voor amateurfagottisten t/m B-niveau (Vlaanderen: 5e graad) en één keer voor amateurfagottisten vanaf C-niveau (Vlaanderen: 6e graad), conservatoriumstudenten en professionele fagottisten.

Alban zal ook actief zijn als masterclass docent op zaterdag 30 oktober

Alban Wesly biografie

Alban Wesly is fagottist, en daarnaast componist en arrangeur. Wesly studeerde aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag (UM en Aantekening Kamermuziek), waar hij bij zijn afsluitend examen de Kolfschotenprijs 1996 ontving. Muzikaal vormende gebeurtenissen waren verder intensieve samenwerkingen met diverse componisten, onder wie Karlheinz Stockhausen, Liza Lim, Mauricio  Kagel, Julia Wolfe, David Lang, Carola Bauckholt en Heinz Holliger.

In de afgelopen dertig jaar gaf hij ruim 2.500 concerten in meer dan 40 landen: kamermuziek, symfonisch en solistisch. Alban is mede-oprichter (in 1985) van het rietkwintet Calefax en was 22 jaar verbonden aan Ensemble Musikfabrik in Keulen. Sinds de oprichting in 2008 tot 2014 was hij de fagottist van de David Kweksilber Big Band. Met voornamelijk deze drie groepen bracht hij zo’n 400 composities in première.

Sinds september 2018 is Alban verbonden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag als hoofdvakdocent fagot en als coach kamermuziek. Als gastdocent is hij onder meer actief op the Royal College of Music in Londen en Manchester.
Daarnaast gaf hij talrijke masterclasses in vele landen in Europa, en ook in Japan, China en de VS.

alban wesley foto rob marinissen

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.