Zaterdag 10.00-10.45 uur – Improvisatie/grafische partituren deel I (t/m niveau B) door Oene van Geel 

Zaterdag 11.00-11.45 uur – Improvisatie/grafische partituren deel I (vanaf niveau C) door Oene van Geel 

Zondag 11.30-12.15 uur – Workshop Improvisatie/grafische partituren deel II door Oene van Geel 

We improviseren allemaal in ons dagelijks leven.

Wie met anderen praat en zijn/haar plannen voor de dag moet omgooien improviseert.

In deze tweedaagse workshop gaan we aan de slag met vooral grafische en bondige partituren waarbij we duiken in ons voorstellingsvermogen. Samenwerking met anderen en ons gevoel voor melodie, ritme en klank. Zo bouwen we toe naar een aantal eindstukken die van en door ons allen gemaakt zijn!

Oene van Geel

Componist/ altviolist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, gebruikt hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent voor een breed scala aan muzikale activiteiten.
Als speler is hij momenteel actief in diverse ensembles en bands. Naast het spelen in dergelijke formaties wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist en workshopleider. Oene ontving in de loop der jaren diverse prijzen, waaronder de VPRO Boy Edgar Prijs (2013), de Sena Performers Toonzetters Prijs (2012), de Kersjes Prijs (2005) en de Deloitte Jazz Award (2002).

Componeren is momenteel de hoofdactiviteit van Oene. Hij is het meest actief in muziektheater en kamermuziek, en schreef voor tal van de professionele Nederlandse orkesten en ensembles, waaronder De Nationale Opera, Het Nederlands Blazers Ensemble, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Dudok Kwartet en Rietkwintet Calefax. Ook schrijft hij regelmatig voor festivals en concoursen in binnen- en buitenland.

Als docent geeft Oene regelmatig (meerdaagse) workshops aan conservatoria door heel Nederland. De onderwerpen zijn daarbij divers, maar het is altijd een combinatie van compositie, ensemblespel, improvisatie en eigen creativiteit van de studenten.

Oene is sinds december 2016 lid van de Nieuw Geneco en is sinds de oprichting hij betrokken bij het Splendor collectief.

foto: Paul Janssen

oene van geel fotograaf paul janssen

Reacties zijn gesloten.