Flarden
Als bezoeker van een concert door Bram van Sambeek en zijn fagotstudenten enkele jaren geleden, raakte componist Rieteke Hölscher geïnspireerd om een compositie te schrijven voor 16 fagottisten, die elk een eigen partij spelen. Met als resultaat: Flarden. De componist schrijft over haar werk:

Flarden (Fragments) is een werk waarbij één speler telkens een nieuw muzikaal fragment inzet
waarop de anderen reageren en elkaar imiteren. Telkens als de muziek zich teveel dreigt te ontwikkelen start er een andere flard. 

 Ik schreef het werk als bespiegeling over het feit dat er in de hedendaagse samenleving steeds minder ruimte lijkt te zijn om je als mens echt op iets te kunnen focussen. Als je je ergens op probeert te concentreren ligt afleiding continu op de loer: in de vorm van berichtjes, geluiden, nieuws, filmpjes, games, etc. – ‘flarden’ dus.

Deze bijzondere compositie zal haar wereldpremière beleven op zondag 31 oktober, op de afsluitende dag van het festival Bassoons for Future.

We zijn nog op zoek naar fagottisten (vergevorderde amateurfagottist (niveau D / graad 8), conservatoriumstudent of professionele fagottist) die graag een van de partijen willen vertolken.
Flarden zal tijdens Bassoons for Future gerepeteerd worden op:
– Vrijdag 29 oktober, 14.45-15.30 uur
– Zaterdag 30 oktober, 14.45-15.30 uur
– Zondag 31 oktober, 10.30-11.15 uur
en zal tijdens de repetities en de uitvoering onder leiding staan van Antoine Janssen.

Wil je graag meespelen in Flarden?  Fijn! Je kunt je daarvoor aanmelden middels het algemene aanmeldingsformulier voor het fagotfestival.
Indien je geen conservatoriumstudent of professional bent, neem dan voor de zekerheid graag even contact op met Mette Laugs: evenementen@fagotnetwerk.org

Reacties zijn gesloten.