Fagottist Thomas Dulfer young artist in residence 2019

Thomas Dulfer is de nieuwe young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer! Vrijdagavond werd de young artist gepresenteerd aan de vrijwilligers en Vrienden van het NJO. Samen met het Helikon Kwartet en Talítha Cumi Witmer (op de theorbe) gaf hij een drietal fantastische miniconcerten in De Garage in Radio Kootwijk. Thomas mocht ook de BNG Bank Muziekzprijs in otvangst nemen, die voor het eerst in de geschiedenis werd uitgereikt!

Al jaren steunt het BNG Cultuurfonds jong talent met prijzen op het vlak van theater, literatuur, jeugdcircus, beeldende kunst en dans. In dat rijtje mag muziek natuurlijk niet ontbreken! De prijs zal jaarlijks uitgereikt worden aan de nieuwe young artist in residence van de NJO Muziekzomer. Het geldbedrag dat aan de prijs gekoppeld is maakt het mede mogelijk om alle projecten die de yair samen met het NJO ontwikkelt te kunnen realiseren.

Sinds 2008 selecteert het Nationaal Jeugd Orkest voor elke NJO Muziekzomer een young artist in residence. Dit is altijd een uitzonderlijk getalenteerde, jonge Nederlandse musicus, die een prominente plek binnen het festival NJO Muziekzomer krijgt en die de kans krijgt verschillende bijzondere programma’s te maken. De positie van young artist in residence kan een enorme impuls aan de carrière van de betreffende musicus geven. Succesvolle voorbeelden uit het verleden zijn Remy van Kesteren (harp, 2011), Emmy Storms (viool, 2012), Andrea Vasi (piano, 2014), Shin Sihan (viool, 2016) en Pieter van Loenen (viool, 2018).

De vijfentwintigjarige Dulfer werkte voorgaande jaren al mee aan diverse projecten van het Nationaal Jeugd Orkest en heeft daarin bewezen niet alleen een begenadigd musicus, maar ook een enthousiasmerende inspirator te zijn. Dulfer heeft een duidelijke visie en interessante ideeën voor toekomstige projecten. Hij sleepte al eerder belangrijke prijzen in de wacht, zoals een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours, een eerste prijs bij het FagotNetwerk en de Classic Young Master Award.


Thomas Dulfer, Mat Meijs (BNG Cultuurfonds) en Ewout van Dingstee – Foto: Coen Wouters

Reacties zijn gesloten.