Fagotnetwerk feliciteert Vanessa Lann met de BUMA Classical Award

Componiste Vanessa Lann die vorig jaar voor het Fagotnetwerk Rise, een compositie voor orkest en 2 solofagottisten, componeerde , won op 11 maart BUMA Classical Award.

Voor Vanessa Lann is de musicus haar belangrijkste inspiratiebron. Muzikanten met hun instrumenten gedreven door passie en een missie, zijn haar muze. Daarnaast onderscheidt Lann zich door bij haar composities de traditionele rollen van de instrumenten in een orkest of ensemble onder de loep te nemen en daarmee te experimenteren. Voor Vanessa Lann zijn haar composities haar baby’s.

Buma Awards

De Buma Awards worden ieder jaar in maart uitgereikt. Tijdens de feestelijke gala-avond worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2018. Daarnaast worden er diverse juryprijzen uitgereikt, waaronder de Buma Gouden Harp, Lennaert Nijgh Prijs, de Buma Oeuvre Award Multimedia en de Lifetime Achievement Award.

 

Reacties zijn gesloten.