Huismuziek nieuw seizoen

‘Zou je liever doof of blind zijn?’ Het is een vraag waar musici onderling wel eens over filosoferen. Veel mensen kiezen voor gehoorverlies, want hoe steek je een kruispunt over zonder ogen?

Muziek loodst je inderdaad geen kruispunt over, maar kan je wel de kracht geven het te doen. Muziek maakt vrolijk, inspireert, helpt je verlies te verwerken en helpt de zomer nog mooier te maken. Hoe iets abstracts zo in contact met je gevoelens kan staan is een klein wondertje.

Samen musiceren heeft ook nog eens een sociaal aspect: samen leren, samen groeien, samen een loopje verknallen. Leren begint bij de jeugd. We zijn dan ook bijzonder trots dat Huismuziek eindelijk weer een echte jongerenweek organiseert: SummerBeats. Drie jonge muziekdocenten nemen de muzikanten mee op een week vol zang, bandjes en gezelligheid.

Elk seizoen proberen we weer nieuwe docenten aan Huismuziek te verbinden. Specialisten of juist echte duizendpoten. Dit seizoen hebben we Bert Honig van het Brisk Recorder Quartet Amsterdam weten te strikken voor een blokfluitweekend met Adventsmuziek. Een buitenkansje! Een even zo grote buitenkans is les krijgen van Saskia Coolen en Nico van der Meel van Camerata Trajectina. Zij geven een weekend met ‘huismuziek’ uit de Gouden Eeuw. Verder wijdt Arnold Marinissen (slagwerker, dirigent, componist en programmeur) met cellist Katharina Gross drie zondagen aan minimal music.

De Music Mix weekends zijn zoals altijd een gezellige mix van stijlen: Tango-orkest, Ierse dansen, het Adiemus van Jenkins, Kleinkunstliederen, Balkanorkest…er is voor iedereen iets bij.

Het aanbod voor vakmusici is uitgebreid, met dank aan dirigent Harold Lenselink. Bert van den Brink, pianist, accordeonist en een absolute ster in begeleiden, geeft bijvoorbeeld een cursusweekend Begeleiden van popkoren. Harold is de oprichter van Akoesticum, een nieuwe locatie in Ede, speciaal voor podiumkunsten gebouwd. De cursussen voor vakmusici organiseren we samen met Akoesticum. Andere cursussen voor vakmusici (maar vaak zijn ver gevorderde amateurs ook welkom!) zijn Arrangeren, Dirigeren, Koordirectie en een strijkersweekend met vier verschillende stijlen.

Niet alleen Akoesticum is een nieuwe locatie voor ons. We spreiden onze vleugels uit naar de zuiderburen! In het Belgische kasteel Château d’ Halloy uit de 18e eeuw organiseren we een cursus voor koor en orkest met muziek uit de vroege 18e eeuw. Beter kan een muziekvakantie niet worden!

We hopen dat onze cursisten op onze cursussen weer de moed opdoen voor het oversteken van vele kruispunten.

Reacties zijn gesloten.