Jeugdfagotdag 2014

Nu de voorbereidingen voor de Jeugddag 2015 op 31 mei in volle gang zijn, nog maar eens het verslag hoe het vorig jaar was. Een van de deelnemers, Isabelle, heeft het geschreven.

De dag begint rond 11 uur als alle kinderen enthousiast gearriveerd zijn, al dan niet vergezeld van wat verlegen ouders. Al die fagotten bij elkaar is ook wel indrukwekkend! De groepen geel (net les) en lichtblauw (ruim les) begonnen met samenspel. Groen (a-niveau) ging rieten maken met Yasmin. Na een klein uur was er een pauze, maar de groene groep was zo fanatiek bezig dat zij vrolijk doorspeelde. Na de pauze was er knutselen voor de gele groep. Ze konden kiezen tussen poetsdoek sjabloneren en pvc-fagot maken. Tussen de bedrijven door kon contrafagot gespeeld worden met Quinten. Ondertussen ging lichtgroen rieten maken, terwijl de a-groep er nog steeds lustig op los speelde. Na weer 50 minuten was lunchpauze. De docenten overlegden over de presentatie en het stuk dat zij zouden spelen bij het eindconcert. De deelnemers speelden tussendoor buiten.

Na de lunchpauze werd nog een paar keer gewisseld van activiteit: samenspelen, pvc-fagot, sjabloneren, contrafagot en niet te vergeten spelen met versterker bij Hans Vos. Tot het tijd was voor de repetitie van het Groot Fagot Ensemble. Alle kinderen, alle docenten en alle andere begeleiders samen op het podium van het Olympus College in Arnhem. Toen alle ouders gearriveerd waren begon het concert met 2 stukken van de net-les-groep met Elianne, Joel, Joran, Lucas en Paula o.l.v. Suzanne. Het kippenlied was een groot succes. De ruim-les-groep met Janneke, Jimmy, Kirsten, Sacha en Veerle o.l.v. Stefanie vervolgde het concert. Daarna de a-groep met Jana, Daphne en Welmoed die met hun docent Ellen o.a. Pirates of the Caribean hadden ingestudeerd. De docenten deden erg hun best om boven deze successen uit te stijgen. Het Groot Fagot Ensemble sloot af. Eerst werden het publiek en de fagottisten opgewarmd met een improvisatie o.l.v. Stefanie. Met het Kinderen voor Kinderen thema werd het concert met groot succes beëindigd. Met dank aan de organisatie, alle begeleiders, ouders en vrijwilligers. Het Fagotnetwerk werkt al weer aan grootse plannen voor de Jeugddag in 2015! Graag tot dan!

Verslag: Isabelle Hoogendoorn

Jeugdfagotdag 13 groot ensemble

Reacties zijn gesloten.