Jeugdfagotdag, vergadering en deze keer in beeld: Codarts

In onze blog gaan we regelmatig in op actuele zaken. Over de Jeugdfagotdag kunnen we vertellen dat er al heel veel inschrijvingen zijn. Dus dat wordt een geweldige dag!

De leden van het Fagotnetwerk krijgen een uitnodiging voor de Jaarvergadering en de samenspeelavond die aansluitend aan de jeugddag wordt georganiseerd op 31 mei a.s.

En we hebben informatie over een van de conservatoria waar je fagot kunt studeren. Dit keer Codarts in Rotterdam. In het magazine De Fagot wordt binnenkort een intervieuw gepubliceerd met docent en solofagottist – en lid van het Fagotnetwerk – Pieter Nuytten.

Codarts logo

 

Codarts: óók fagot
Codarts in Rotterdam biedt zowel de bachelor- als de masteropleiding muziek aan, evenals meer-dere vooropleidingen. Als leerling/student van de afdeling Klassieke Muziek kun je als hoofdvak bijna elk instrument kiezen, dus óók de fagot.

Fagotdocent
Hoofdvakdocent fagot is Pieter Nuytten, solo-fagottist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Binnenkort wordt een tweede docent aangesteld. Lees een interview met Pieter Nuytten in het komende nummer van De Fagot.

Vooropleidingen
Volg je nu havo of vwo, dan kun je denken aan een overstap naar de Havo/vwo voor Muziek en Dans (www.hmd.nl). Op deze middelbare school, gevestigd in hetzelfde gebouw als Codarts, krijg je naast de gewone vakken wekelijks les op je instrument van een Codarts-docent. Daarnaast speel je in ensembles en heb je theorieles. Zo word je voorbereid op de auditie (het toelatingsexamen) van de bacheloropleiding.
Wil je wel alvast les krijgen van een Codarts-docent, maar niet overstappen naar de Havo/vwo voor Muziek en Dans, dan kun je kiezen voor de Juniorenklas of de

Vooropleiding Muziek
De Juniorenklas volg je parallel aan je middelbare-schoolopleiding, d.w.z. havo klas 1 t/m 3, vwo klas 1 t/m 4. Naast de wekelijkse hoofdvakles heb je op zaterdagmorgen of woensdagmiddag een theorieles. Je krijgt les van docenten van Codarts.
De Vooropleiding Muziek volg je parallel aan het slot van je middelbare-schoolopleiding (havo klas 4 en 5, vwo klas 5 en 6). Ook hier heb je les van Codarts-docenten en volg je naast een wekelijkse hoofdvakles een theorieles op zaterdagmorgen of woensdagmiddag.
Voor het aanvragen van een proefles of het afspreken van een meeloopdag stuur je een e-mail naar klassiekemuziek@codarts.nl.

Toelatingseisen
Ga voor alle algemene en specifieke toelatingseisen van de bachelor- en de masteropleiding mu-ziek en de vooropleidingen naar www.codarts.nl.

Aanmelding
Hoewel de officiële deadline voor aanmelding voor een auditie voor het schooljaar 2015-2016 in-middels is verstreken, is aanmelden nog steeds mogelijk. Neem daarvoor contact op met de admi-nistratie van Codarts via asc@codarts.nl (Administrative Service Center).

Young Talent Orchestra
Dit orkest is opgericht voor instrumentalisten in de leeftijd van 12 tot 18 jaar (om lid te worden van het orkest, hoef je geen leerling/student te zijn bij Codarts). Er zijn twee optredens per jaar, de re-petities vinden plaats in Rotterdam, op zaterdagen. In september kun je voorspelen en hoor je meteen of je kunt worden toegelaten tot dit orkest. Uiteraard is in dit orkest ook plaats voor fagot-tisten.
Wil je meer weten over het Young Talent Orchestra of je aanmelden? Stuur een e-mail naar yto@codarts.nl.

Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De school telt ongeveer 1.000 studenten, met 50 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers.

Reacties zijn gesloten.