Jonge fagottisten gezocht Tristan Keuris Concours

Misschien kun je me helpen, waarschijnlijk heb je onlangs een paar keer informatie ontvangen over het Keuris Componisten Concours. We zetten ons in om professionals (Nederlandse topmusici) samen te laten werken met amateurmusici. En we hebben componisten van over de hele wereld uitgenodigd een stuk te schrijven voor fluit, fagot en piano.

Hiervoor zijn we op zoek naar amateur fagottisten. Die kunnen zich aanmelden voor de Keuris Voorspeeldag op 22 maart a.s.
De beste fagottist van die dag zal meespelen in het Dutch Ensemble met fluitiste Eleonore Pameijer en mijzelf. Het ensemble speelt op 24 mei 2014 tijdens het Finale Concert van het Keuris Componisten Concours in Amersfoort 3 internationaal geselecteerde werken voor deze bezetting (fluit, fagot en piano). Er zal ook gerepeteerd worden met de betreffende componisten. Al met al een zeer bijzondere ervaring voor de amateurs. Daarnaast zal de fagottist gecoacht worden door fagottist Helma van den Brink (Concertgebouworkest).

Echter er zullen zich wel fagottisten moeten aanmelden, maar dat is tot onze verbazing helaas nog niet gebeurd. We hopen dat jonge fagottisten tot 21 jaar zich aanmelden om aan dit initiatief deel te nemen. Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig.
Kun je ajb al je geschikte leerlingen aansporen? Ze maken dus kans op een hele leuke prijs en daarnaast op andere concerten wanneer ze niet in de finale staan. Ze zullen naast kans te maken op de finale (’s avonds 22 maart) direkt na hun spel feedback krijgen van de vakjury. Voorspelen is dus sowieso leuk om te doen. Het repertoire hoeft zeker niet hedendaags te zijn.

Er is een pianist aanwezig, maar ze mogen ook zelf iemand meenemen of met een ensemble komen. Bijzondere prestaties uit elke leeftijdscategorie (jonger dan 9, 9-12 jr, 12-15, 15-18 en 18-21) worden speciaal beloond met een concert.

Deadline voor inschrijving is 7 maart. Alle informatie is te vinden op:
http://www.keurisconcours.nl/voorspeeldag

Bedankt voor je inzet en ik hoop van je te horen,

Groet,

Henry Kelder
artistiek leider Keuris Componisten Concours

pianist, componist
hoofdvakdocent piano Utrechts Conservatorium
artistiek directeur MatchingArts
coach pianist Koninklijk Conservatorium Den Haag
repetitor/dirigent VocaalLAB Nederland
programmeur Festival het Havikconcert

www.henrykelder.nl

Reacties zijn gesloten.