Maurits Festival, hét nieuwe klassieke muziekfestival in de mijnstreek!

Van 21 t/m 24 september 2017 vindt in Geleen de eerste editie van het Maurits Festival plaats.

Tijdens intieme kamermuziek concerten laat het MAURITS FESTIVAL het publiek kennismaken met de vele professionele musici die de Westelijke Mijnstreek heeft voortgebracht. Het festival biedt bovendien een lezing, een workshop en een kinderconcert, verspreid over bijzondere plekken in Geleen.

PROGRAMMA

Initiatiefnemers fagottiste Tamara Smits en sopraan Maartje Rammeloo, beide afkomstig uit Geleen, werken tijdens deze eerste editie samen met pianist Robert Weirauch, klarinettist Koen Cuijpers en celliste Dewy Kersten. Samen zullen zij op donderdagavond 21 september het feestelijke openingsconcert van het Maurits Festival verzorgen in Brasserie Abshoven.

Op vrijdagavond 22 september zal Maartje Rammeloo een lezing geven over haar leven als professioneel musicus in de VU Maasland en Tamara zal spelen met haar oud-collega’s van Artamuse met het blaaskwintet “Kwintamuse“. Zaterdag 23 september maken jonge musici een mini-opera, tijdens een workshop bij Plinthos in Daniken. Daarna voeren ze hun werk op voor publiek. Later in de middag brengt op dezelfde prachtige locatie het ensemble Animoso hun kinderconcert ‘Carnaval!’ – een theatraal concert gebaseerd op de muziek van Saint-Saëns ‘Carnaval des Animaux’, nu uitgevoerd door twee pianistes en drie zangeressen.

Op zondag 24 september sluit het Maurits Festival af met een High Wine in De Biesenhof. Met het thema “Vive La France!” klinkt Franse muziek door het trio Robert (piano), Maartje (zang) en Tamara (fagot).

Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via www.mauritsfestival.nl

OORSPRONG

Tamara en Maartje kwamen elkaar een jaar geleden voor het eerst sinds hun basisschooltijd weer tegen. Beiden reisden als musici door heel Europa. Enthousiast dat ze, vanuit Waereldsjtad Gelaen beiden in de professionele muziekwereld waren beland, begonnen ze aan een inventarisatie van Geleense musici.

Inmiddels telt de lijst ruim veertig muzikanten uit de klassieke, jazz- en popwereld. Het idee voor een festival was geboren. Tamara en Maartje willen Geleen de kans bieden om deze musici, die op podia staan in alle uithoeken van de wereld, in hun eigen stad te horen.

Er zijn zoveel musici uit de Westelijke Mijnstreek dat er al plannen liggen voor een tweede editie. De organisatie zoekt ook naar samenwerking met andere locaties, instanties en verenigingen.

Helen Hendriks van Artamuse: “Er is, naar mijn mening, te weinig oog voor echt muzikaal talent in deze regio. Nu hoor je eigenlijk alleen over carnavalsartiesten en sporters.”

Zowel het Huis voor de Kunsten Limburg als het Brand Cultuurfonds leveren een financiële bijdrage. Ook de Gemeente Sittard-Geleen is enthousiast en heeft steun toegezegd.

 

 

Reacties zijn gesloten.