Nieuw seizoen Huismuziek

Huismuziek presenteert nieuw cursusseizoen

Het nieuwe Huismuziek cursusaanbod seizoen 2015-2016 is bekend: maar liefst 42 muziekcursussen en 4 cursussen voor instrumentenbouwers! Samen zingen en muziek maken op prachtige locaties.

Elk seizoen hebben ze een aantal nieuwe cursussen. Zo starten ze dit jaar onder andere met de cursus Introductie tot minimal Music (14 februari 2016, Amsterdam). Hypnotiserende muziek, lang aangehouden noten, breed doorgolvende pulsen en schijnbaar eenvoudige, zich gestaag ontwikkelende, herhalende motieven… Arnold Marinissen en Katharina Gross geven een introductie tot minimal music. Maar er is meer want een aantal cursussen wordt wegens succes herhaald, waaronder:

Schubertiade (startdatum: 24 september 2015, Utrecht)
Een prachtige manier om de najaarsblues te verdrijven. De term Schubertiade ontstond begin negentiende eeuw toen Franz Schubert met zijn vriendenkring huiskamerconcerten organiseerde. Je speelt in een gemengd ensemble een zeer gevarieerd programma. Docent: Christine Brandenburg.

Blazersensembleweekend (12-13 december 2015, De Glind)
In deze Huismuziekklassieker komen drie verschillende facetten van ensemblespel aan bod. Je speelt in een blaaskwintet en een homogeen kwartet. Op zaterdagavond speel je in een dixtuor een bewerking van Die Zauberflöte van Mozart. Docenten: Francien Post en Ingrid Slangen.

The Sound of Music (24 januari 2016, Ede)
De naam van Broadwaycomponist Richard Rodgers is relatief onbekend. De noten van zijn bekendste werk kent echter vrijwel iedereen: The Sound of Music. Deze musicalklassieker staat centraal tijdens de cursus voor instrumentaal ensemble. Docent: Hester van Vliet.

Septet van Beethoven (startdatum: 13 maart 2016, Ede)
Begin negentiende eeuw was Beethovens septet opus 20 in Wenen een van de meest geliefde en gespeelde kamermuziekstukken. In deze intensieve cursus staan diepgang en muziekplezier voorop. Docenten: Alexej Pevzner en Oscar Ramspek.

Dit seizoen is er speciale aandacht voor de cursuslocaties. Bij Huismuziek geen bedompte oefenlokalen of zolderkamertjes drie hoog achter… Samen zingen in een kapel of musiceren in een groene omgeving is vele malen inspirerender. Zo vindt een groot deel van de cursussen plaats in Akoesticum, het cultureel trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede én we organiseren voor het eerst cursussen op Fredeshiem. Dit buitengoed ligt tussen de bossen bij Steenwijk. Fredeshiem heeft ruime oefenruimtes en er is zelfs een kapel met orgel.

De inschrijving voor de cursussen is geopend. Inschrijven kan op de website van Huismuziek. Hier vindt u ook het volledige cursusaanbod. Een gratis cursusbrochure kunt u aanvragen via info@huismuziek.nl of door te bellen naar 026-8450788.
www.huismuziek.nl

Reacties zijn gesloten.