Oom Ludwig

20190811_175106_edit.jpg
De muziektheater productie over het neefje van Ludwig van Beethoven gaat in première!
15 september om 14.30 en 19.00u ( try-out) in Gigant, Apeldoorn, www.gigant.nl/voorstellingen
18 september om 19.00u (première) op het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze voorstelling is tevens het fagot examen van Hannah de Vos-Beckers.
Graag van te voren reserveren: hannahdvb@gmail.com
Wil je een voorstelling boeken? Dat kan natuurlijk ook via dit mailadres.
Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar
20190811_174553_edit.jpg

Oom Ludwig

een muzikale voorstelling over Karl van Beethoven

We bevinden ons in een expositie over Ludwig van Beethoven. De jonge gids, Jan Pieter, vertelt het publiek het waargebeurde verhaal van de neef van oom Ludwig: Karl.

Karl heeft een moeilijke jeugd: Zijn moeder zit een jaar in de gevangenis, zijn vader is ziek en overlijdt. Tot overmaat van ramp wordt de dove broer van zijn vader, oom Ludwig, zijn voogd. Er volgt een strijd tussen volwassenen waarvan het kind de dupe is: kostscholen, vluchten, eenzaamheid en het niet kunnen voldoen aan de torenhoge verwachtingen van zijn beroemde oom. Karl ziet zijn situatie als uitzichtloos en besluit zelfmoord te plegen. 

In de voorstelling gaat de gids Jan Pieter in op de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. Hij raakt steeds meer betrokken bij het verhaal van Karl, leest voor uit brieven en andere documenten en ziet parallellen met zijn eigen leven. Verleden en heden vloeien in elkaar over.

“Oom Ludwig” is een eigentijdse voorstelling die luchtigheid, humor en dramatiek combineert, gebaseerd op waargebeurde feiten. 

m.m.v.

Jurriaan de Vos – acteur

Aldo de Vos – gitaar, compositie

Huub Beckers- altviool, arrangementen

Hannah de Vos-Beckers- fagot

met werken van o.a. Weber, Beethoven en Aldo de Vos

20190811_175652_edit.jpg

Reacties zijn gesloten.