Prijs voor fagottist

Voor het eerst in de 57 jarige geschiedenis van het prestigieuze muziekconcours ARD-Musikwettbewerb in München is er een eerste prijs uitgereikt aan een fagottist. De Franse fagottist Marc Trénel won de finale overtuigend met zijn interpretatie van het fagotconcert van André Jolivet.

Elk jaar komen er weer andere instrumenten aan bod tijdens dit festival. De fagot is meerdere keren aan bod geweest zonder dat er een eerste prijs is uitgereikt.
Behalve fagot bestonden de categorieën dit jaar uit altviool, klarinet en strijkkwartet. Naast de opvallende eerste prijs voor fagot werden er ook extreem veel prijzen uitgedeeld aan de strijkkwartetten. De eerste prijs in deze categorie ging naar het Poolse Ensemble Apollon Musagetes.

Alle finalisten krijgen meteen drie concerten aangeboden: een avond met kamermuziek en twee avonden met soloconcerten, onder andere begeleid door het Münchener Kammerorchester. De concerten, die live op de Duitse radio worden uitgezonden, vinden aanstaande woensdag, donderdag en vrijdag plaats.

Eerdere prijswinnaars van dit concours waren bijvoorbeeld Jessy Norman, Christian Tetzlaff, Mitsuko Uchida en het Tokyo String Quartet.

www.br-online.de/br-klassik

16-09-2008

Reacties zijn gesloten.