Tristan Keuris Kamermuziekconcours

Vooraankondiging Tristan Keuris Kamermuziekconcours Amersfoort 2013

Amersfoort wordt voorjaar 2013 een bijzonder cultureel evenement rijker: het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. Het Amersfoort Cultuur Fonds, dat als doel heeft om steun te verwerven van particulieren en bedrijven om cultuur in Amersfoort op hoog niveau te houden, heeft het initiatief genomen om dit concours plaats te laten vinden. Daarbij heeft het Amersfoorts Cultuur Fonds van Lanschot Bankiers warm kunnen maken voor dit ambitieuze plan en is dit bedrijf bereid om het concours financieel te steunen. Voor de organisatie werkt het Amersfoorts Cultuur Fonds samen met de Muziekschool van Scholen in de Kunst.

Het concours wil graag de naam van een bekende  Amersfoortse componist en musicus aan zich verbinden: Tristan Keuris. Keuris, die helaas op veel te jonge leeftijd overleed, groeide op in Amersfoort en volgde muzieklessen aan de muziekschool. Vanaf zijn 10e jaar had hij pianoles en begon ook met componeren. Tussen zijn 12e en 13e levensjaar schreef hij maar liefst 40 werken!

Deze veelzijdige, inspirerende  Amersfoortse musicus schreef in zijn korte leven  ook heel veel kamermuziekwerken voor zeer uiteenlopende bezettingen, waardoor hij een prachtig boegbeeld van dit concours zal zijn.

Het doel van het Tristan Keuris Kamermuziek Concours Amersfoort is in eerste instantie om meer aandacht te genereren voor cultuur en in dit geval in het bijzonder voor (kamer)muziek. Er wordt een podium geboden aan liefhebbers en aankomende professionele muzikanten in de regio Eemland maar ook landelijk, om te excelleren.

Wij verwachten  veel deelnemers,  toehoorders bij de voorrondes, masterclasses/masterconcert en de finale.

Voor de vele muzikanten in de regio Eemland, leerlingen van Scholen in de Kunst is dit concours een enorme stimulans om(meer) samen te musiceren, een uitdaging  om aan dit concours mee te doen en het uiterste uit je ensemble te halen  of te komen luisteren naar deze inspirerende musici.

Het Tristan Keuris Kamermuziekconcours heeft 3 hoofdcategorieën:

Tot 21 jaar
Vanaf 21 jaar
Aankomende professionals

23/24 maart 2013: 1e ronde  Muziekzaal Scholen in de Kunst Amersfoort

18 mei 2013         :  masterclasses voor de finalisten o.l.v. enkele jonge Nederlandse topmusici

18 mei 2013          :  19.30 uur concert door masters, leerlingen van de Academie Muzikaal Talent Utrecht, Leerlingen uit de Talentklas van Scholen in de Kunst

8 juni 2013           :   19.30 uur Finale in St. Joriskerk Amersfoort

Meer informatie vindt u op: www.tristankeuriskamermuziekconcours.nl

 


Reacties zijn gesloten.