VERENIGING

Fagotnetwerk, vereniging van fagottisten

Meld je hier aan als lid!

Het Fagotnetwerk zet zich in voor de fagot, de fagottist en het fagotrepertoire.

Inschrijven

Haal hier het inschrijfformulier weg, vul het in en stuur het naar het secretariaat (het verzendadres staat op het formulier vermeld). Lukt het downloaden niet? Stuur even een berichtje naar post@fagotnetwerk.org, dan krijg je het formulier zo snel mogelijk toegestuurd.

Doel

Het doel van de vereniging is globaal de fagottisten mogelijkheden te bieden het spelen op de fagot te verbeteren, de speelmogelijkheden uit te breiden en de fagot meer onder de aandacht van het algemene publiek te krijgen.

Wat we doen, gedaan hebben, willen doen:

  • Promotie

        Je bestaat pas, als je laat zien (en horen) dat je er bent.

  • Fagottist

        Fagot spelen is een ambacht.

  • Fagotmuziek

        Componisten schrijven hun muziek om gespeeld te laten worden.

In samenwerking met FagotMuziek.nl (eerder Stichting Henk de Wit Collectie) uitvoeren van werken.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor ieder van goede wil. Het bestuur geeft zijn eventuele goedkeuring aan het lidmaatschap. De secretaris stuurt hiervan altijd een bericht.
Een onderdeel van het lidmaatschap is de ontvangst van De Fagot, het Nederlandstalige blad voor fagottisten. (Los abonnement op De Fagot: € 20)
Zie hier.

Contributie

De contributie bedraagt € 40,- per jaar.
Leden tot en met 21 jaar betalen € 20 per jaar.
Het heeft de uitdrukkelijke voorkeur van de ledenvergadering dat leden de penningmeester machtigen voor de jaarlijkse incasso. Het scheelt veel tijd en kosten. De machtiging kan afgegeven worden op het inschrijfformulier.

Wijziging van contact- en bankgegevens

Ga je verhuizen en/of verandert je e-mailadres? Geef dit dan graag aan ons door met een e-mail aan: post@fagotnetwerk.org.

Op deze manier zal je De Fagot en de ledenmails kunnen blijven ontvangen.
Veranderingen in je bankgegevens kun je doorgeven aan de penningmeester: penningmeester@fagotnetwerk.org.

Oprichting

Er was niet echt een punt waar vragen over de fagot beantwoord konden worden: welk instrument, hoe verzekeren, waar kan ik een docent vinden, wat is er aan bladmuziek, waar vind ik mensen voor het vormen van een speelgroep, enzovoort. Er zijn in Nederland en Vlaanderen ongeveer 2.500 fagottisten. Waarom geen vereniging voor fagottisten?

Op zaterdag 10 februari 2001 is in Museum Flehite in Amersfoort FagotClub Nederland opgericht. De ongeveer twintig enthousiaste aanwezigen hebben in goed overleg de eerste stappen gezet die hebben geleid tot een definitieve vorm van de vereniging.
Sinds februari 2011 is de naam: Fagotnetwerk, vereniging van fagottisten

Statuten

Versie 2012

Jaarverslag

FagotNetwerk 2019

Reacties zijn gesloten.