YTO – een orkest voor jou!

Droom jij ervan om later van muziek je beroep te maken? Lees dan snel verder. Speciaal voor klassieke-muziektalenten van 12 tot 18 jaar hebben Codarts en Muziekinstituut Hellendaal het YTO ofwel Young Talent Orchestra in het leven geroepen. Via dit orkest, dat onder leiding staat van een professionele dirigent, kun je serieus kennismaken met het mooie vak van orkestmusicus.

Het YTO geeft twee concerten per jaar. Daarvoor repeteer je op zaterdagen op de afdeling Klassieke Muziek van Codarts (Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam), met het hele orkest en in secties (die worden gecoacht door professionele docenten). Het eerstvolgende concert vindt plaats op zaterdagmiddag en -avond 21 november 2015. Vanaf zaterdag 19 september tot het concert wordt er elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur gerepeteerd (met uitzondering van de herfstvakantie).

Op het programma staan in ieder geval de volgende werken: Georges Bizet – L’ Arlesienne suite no. 1, Max Bruch – Romance voor altviool (voor altviool-solo en strijkorkest; solist Anushka Pedano).

Het YTO is op zoek naar kandidaten voor:

fluit
klarinet
hobo
fagot
hoorn
trompet
trombone
saxofoon
slagwerk

Om te kunnen bepalen of jij een geschikte kandidaat bent voor het YTO, vinden audities plaats: van 1 t/m 5 september in de middag (Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam). Voor deze auditie bereid je twee fragmenten voor die je zelf mag uitzoeken. Dirigent Mikhail Zemtsov zal naar je luisteren.

Zie jij het wel zitten om deel uit te maken van het Young Talent Orchestra? Via een e-mail naar yto@codarts.nl kun je je aanmelden voor een auditie. Doen!

Aan de auditie en de repetities zijn geen kosten verbonden.

Codarts crop-Gebouwfoto_HMD

 

Reacties zijn gesloten.